Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Start jouw huidroutine

Hoe begin je met een huidroutine? Wat is de juiste volgorde? En wat moet je juist wel of juist niet doen als het aankomt op jouw huidroutine?  In deze blog nemen we jou mee in het starten van jouw huidroutine.

 

Het beste uit jouw huid halen begint met een dagelijkse huidverzorgingsroutine. En de termen 'dagelijks' en 'routine' zeggen het al. Het zijn handelingen die dagelijks terug komen en je nieuwe 'way of life' moeten worden. De beste resultaten behaalt jouw huid namelijk door deze langere tijd te verzorgen. Starten is één, er je routine van maken twee. Maar laten we bij het begin beginnen; je start jouw routine met dé 3 basisstappen (die per dagdeel wat verschillen).

1. Reinigen

Om jouw huidroutine te starten is het belangrijk dat je jouw huid goed reinigt met een gezichtsreiniger. Dit is een stap die je eigenlijk nooit mag overslaan; want een goed begin is het halve werk. De producten die je in de stappen na het reinigen gebruikt, werken beter op een goed gereinigde huid. Een belangrijke eerste stap die je dus eigenlijk nooit mag overslaan.

Een goede reiniger verwijdert 's ochtends overmatig talg en afvalstoffen die gedurende de nacht, wanneer de huid zich aan het herstellen en vernieuwen is, afgescheiden worden. 's Avonds wil je juist dat jouw reiniger make-up en vuil verwijdert zodat je jouw huid klaarmaakt om de belangrijke stoffen op te nemen van de tweede stap.

A - Tip: gebruik gezichtsreinigingssponsjes voor een optimale reiniging van jouw huid.

2. Stimuleren

Na de reiniging van jouw huid, is het tijd voor een verzorging en stimulans. Dit doe je met een serum. Een serum zit boordevol werkzame stoffen en is heel geschikt om gericht een huidprobleem aan te pakken of de huid snel een oppepper te geven. 

Gebruik een serum altijd na een reiniger want alleen dan worden de werkzame stoffen van een serum optimaal opgenomen. 

B - Tip: in deze stap kun je jouw huidroutine verder verdiepen met extra's zoals een masker, oogcrème of lipbalm. Iedere stap heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Check dus voordat je de extra's toevoegt hoe en wanneer je dit product kunt en mag gebruiken.

3. Beschermen & herstellen

De laatste stap van je dagelijkse huidroutine is beschermen & herstellen, afhankelijk van het dagdeel. In de ochtend staat bescherming centraal. Je gebruikt dan namelijk een verzorgende dagcrème die jouw huid beschermt tegen invloeden van de dag. 

's Avonds is het belangrijk dat je huid herstelt. Daarom sluit je in de avond jouw routine af met een crème die jouw huid in de nacht herstelt, voed en corrigeert. Zo herstelt jouw huid terwijl je slaapt.

C - Tip: gebruik in de ochtend een (aanvullende) crème met SPF zonnefilter om jouw huid extra te beschermen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het heel belangrijk om jouw huid gedurende het hele jaar door te schermen tegen schadelijke UVA- en UVB- stralen. Belangrijk om dit dus in de ochtend als laatste stap van jouw huidroutine toe te voegen.


In bovenstaande voorbeeldroutines is uitgegaan van de essentie; producten die de basis vormen van jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine. Je kunt de conditie van jouw huid zoals gezegd nog meer verbeteren door extra's toe te voegen. Het gebruik van extra producten wordt vaak over het hoofd gezien en dit is eigenlijke een gemiste kans. Door producten te kiezen die specifiek voor jouw huidtype geschikt zijn, haal je het maximale uit je huid.

Start met jouw huidroutine

Wil je op een voordelige manier starten met jouw huidroutine, dan zijn onze 'Monstersets' jouw ideale start. De 'Monstersets' zijn pakketjes met daarin drie 'proefmonsters'. Zo kun jij gemakkelijk jouw huidverzorgingsroutine starten en de producten, passend bij jouw huidtype, uitproberen. 

Én helemaal leuk; je ontvangt bij de Monsterset een gratis gezichtsreinigingssponsje en kortingscode van 10% voor je volgende bestelling; zo start jij voordelig met jouw (nieuwe) huidroutine.

Twijfel je over jouw huidtype, wil je advies over welke Monsterset geschikt is voor jou of heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Neem dan contact met ons op via info@hetcosmeticahuis.nl, wij helpen je graag!