Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Ontdek de tanningproducten van Marc Inbane die zorgen voor een mooie & egaal gebruinde huid zonder schadelijke UV-stralen. Zo creëer jij het hele jaar door een mooie, gezonde en stralende (zomer)teint.

Om een tanning pro te worden beantwoorden wij in dit blog de meest gestelde tanningvragen.

Wordt een tanning pro

  • Zijn de tanningproducten voor iedereen?
    Jazeker. De tanningproducten van Marc Inbane zijn geschikt voor alle huidtypen & huidtinten en geschikt voor dagelijks gebruik. De spray is zelfs geschikt voor mensen die om één of andere reden niet in de zon mogen. Denk aan huidkankerpatiënten, mensen met huidtype 1 of mensen die door een antibiotica zonlicht moeten vermijden. Wel adviseren wij altijd in deze gevallen te overleggen met je behandelend huisarts.

  • Hoe bereid ik me voor op de tanning?
    Voordat je de tanningproducten van Marc Inbane gaat gebruiken is het heel belangrijk om te scrubben. Scrub de huid vóór de behandeling. Het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessies - anders is je huid te gevoelig. Breng na het scrubben en reinigen van de huid een verzorgende crème aan. Wacht totdat de crème volledig is opgenomen door de huid. Vervolgens kun je het tanningproduct aanbrengen.

  • Zijn er verschillende kleuren tanning?
    Nee, de tanningproducten bestaan uit één kleur. Onze producten blenden zich perfect met je eigen natuurlijke huidskleur waardoor meerdere kleuren overbodig zijn. 

  • Ik ga trouwen, hoeveel dagen van tevoren kan ik het beste een tanningproduct gebruiken?
    Ons advies is om 1 à 2 dagen voor de bruiloft een tanningproduct aan te brengen. Het product is dan volledig uitgewerkt en is er ook geen risico op vlekken op je jurk (al geen eventuele vlekken er vaak wel uit bij de stomerij). Als je nog niet bekend bent met de tanningproducten van Marc Inbane, dan raden wij je aan twee tot drie weken voor de bruiloft het product al eens aan te brengen. Zo weet je hoe dit moet en wat het resultaat is.

 

Gebruik van tanningproducten

  • Kan tanning over make-up?
    Ja, dat kan absoluut! De spray geeft je make-up een natuurlijke finishing touch en fixeert deze ook in bepaalde mate om je make-up langer te laten zitten. Maar let op: als je de make-up afhaalt, verdwijnt ook de bruine kleur. Make-up sluit de huid namelijk af of gedeeltelijk, waardoor de spray niet optimaal kan inwerken. Dus over de make-up blijft de glow minimaal één dag zitten & op een gereinigde huid houdt de teint tot wel 9 dagen aan!

  • Word je teint direct bruiner als je het product in meerdere lagen aanbrengt?
    Ja, hoe meer lagen je opbrengt hoe bruiner je wordt. Dit raden wij meestal af als je een zo natuurlijk mogelijke teint wilt creëren. Mocht je toch graag donkerder willen, dan adviseren wij het volgende: wacht 3 uur nadat je de eerste laag hebt aangebracht en reinig vervolgens de huid. In deze 3 uur heeft de huid het product volledig opgenomen en was je het laagje eraf dat de huid niet meer heeft kunnen opnemen. Na deze eerste reiniging zie je dus de teint die je overhoudt. Mocht je het dan te licht vinden dan kan je het product nogmaals aanbrengen. 

 

Na het aanbrengen van tanning

  • Wanneer mag ik douchen, aankleden, etc.?
    De spray droogt binnen enkele minuten (of sneller met behulp van een föhn). Je kunt je daarna gewoon aankleden. De tanning werkt tot 3 uur na het aanbrengen, waardoor het slim is om minimaal 3 uur te wachten met douchen of met intensief sporten.

  • Kan ik na het tannen in de zon?
    Ja, dat kan. Als je direct in de zon wilt, adviseren wij je om (voordat je onze producten gebruikt) je huid in te smeren met een goede zonnebrandcrème met factor. Onder je getande huid bruin je gewoon door. Let op: anders dan je kleurtje je doet vermoeden, heb je met onze tanningproducten geen bescherming tegen verbranding door de zon. Je moet zoals gebruikelijk een goede beschermende factor gebruiken.

 

Good to know

  • Mogen de tanningproducten gebruikt worden tijdens zwangerschap?
    Omdat zonnebaden juist wordt afgeraden als je zwanger bent (i.v.m. zwangerschapsmasker), zijn de tanningproducten van Marc Inbane juist perfect tijdens je zwangerschap om jezelf te voorzien van een prachtige bruine tint. Er zijn geen contra-indicaties voor zwangere vrouwen. De producten van Marc Inbane bestaan enkel uit hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten, zijn vrij van parabenen, siliconen en sulfaten en zijn dermatologisch goedgekeurd en hypoallergeen. De tanningproducten van Marc Inbane kun je dan ook veilig gebruiken. De producten werken op het huideigen pigment en versterken de zomerse teint. Houd hier dan ook rekening mee als je last hebt van een zwangerschapsmasker. Het kan zijn dat deze donkerder kleurt dan de rest van je gezicht of lichaam. In dat geval kan je het best vaseline op het pigment aanbrengen waardoor de huid wordt afgesloten bij het sprayen en dus niet meekleurt. Let wel: raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.

  • Word ik oranje?
    Nee, er zit geen caroteen in de tanning van Marc Inbane. Dit ingrediënt zorgt bij veel andere tanningmerken voor een oranje kleur. Met de tanningproducten van Marc Inbane hoef je niet bang te zijn voor het (welbekende) worteleffect. Marc Inbane gebruikt uitsluitend een natuurlijke kleurstof (karamel) in de producten; hierdoor krijgt de huid gelijk al een bruine kleur na het aanbrengen.

  • Wat is de houdbaarheid?
    Zodra je het tanningproduct gaat gebruiken is deze nog minimaal 1 jaar houdbaar.

  • Hebben de tanningproducten een lekkere geur?
    Jazeker! Marc Inbane heeft de producten dusdanig ontwikkeld en getest dat je bij de tanningproducten van Marc Inbane geen typische self tan geur ruikt, maar onder andere een heerlijke karamel geur.

  • Geven de tanningproducten af?
    Na het aanbrengen van tanning kan het product een beetje afgeven aan de binnenkant van je kledij. Dit is een overtollig laagje dat niet door de huid is opgenomen. Na een eerste keer douchen of reinigen spoel je dat overtollig laagje weg en geeft de kleur dan ook niet meer af. Eventuele vlekken op kleding of beddengoed laten geen blijvende vlekken na & wassen gewoon uit.