Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Zo verzorg jij jouw BISOU Lashes

Fan van BISOU Lashes? Lees hier hoe je de BISOU nepwimpers schoonmaakt en de beste verzorging geeft. Zo kunnen jouw lashes tot wel 25 keer gebruikt worden.

Nepwimpers schoonmaken

Fan van BISOU Lashes? Lees hier hoe je de BISOU nepwimpers schoonmaakt en de beste verzorging geeft. Zo kunnen jouw lashes tot wel 25 keer gebruikt worden.

1. Verwijder de nepwimpers voorzichtig

Verwijder de nepwimpers voordat je begint met het verwijderen van de make-up van je gezicht. De meeste mensen verwijderen de nepwimpers met behulp van een pincet, maar een pincet kan de nepwimpers ook beschadigen wanneer je ze er zo af trekt. Het beste is om de nepwimpers te verwijderen met je handen: pak de rand van je nepwimpers (aan de buitenkant) zacht tussen je duim en wijsvinger, pel de strip langzaam weg van je echte wimpers, van de buitenste naar de binnenste kant.

2. Verwijder de lijm van de nepwimpers

Gebruik olievrije make-up remover of alcohol en breng dit aan op een wattenstaafje. Hiermee verzacht je de lijm. Laat het wattenschijfje langs de wimperlijn (band) lopen. Als je goed kijkt, zie je de overgebleven strook lijm op de basis van je wimpers zitten. Houd hier nu de wimpers zachtjes maar stevig vast tussen de wijsvinger en duim. Met de andere hand trek je met je vingers de gedroogde wimperlijm van je nepwimpers af. Ben wel voorzichtig.

3. De nepwimpers schoonmaken

Gebruik geen mascara op je nepwimpers, maar mocht je dit wel gedaan hebben is het belangrijk ook de nepwimpers mascara-vrij te maken. Gebruik voor het reinigen een olievrije make-up remover. Plaats de wimpers op een tissue en houd het bandje met je vinger lichtjes vast, net genoeg om de wimper niet te laten bewegen. Dompel een wattenstaafje in de make-up remover, knijp de overtollige reiniger uit en wrijf het zachtjes in op je nepwimpers. Als er geen mascara meer op de nepwimpers zit, zijn ze schoon. Belangrijk: laat de nepwimpers nooit weken in water of in make-up remover. Daarmee maak je de wimpers kapot.

4. Bewaren van de wimpers

De BISOU Lashes kunnen tot wel 25 keer gebruikt worden. Belangrijk om ze dus goed te bewaren. Nadat je de lijm verwijderd hebt en de wimpers goed gereinigd hebt, bewaar je de wimpers in de originele doos om ze in vorm te houden totdat je ze weer wilt gebruiken. Belangrijk: houd je nepwimpers ook uit direct zonlicht. Dit kan namelijk de kleur van het haar veranderen. 

5. Reinig je ooglid en eigen wimpers

Na het dragen van nepwimpers blijft er nog wel eens lijm op je eigen oog(lid) zitten. Vergeet daarom ook niet je eigen ogen en wimpers te reinigen met een oogmake-up remover. Door voorzichtig met een wattenstaafje over het ooglid en de wimpers te gaan, laat de wimperlijm gemakkelijk los.