Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

10 tips om je huid optimaal te beschermen tegen de zon ☀️

 

 1. Tijd(ig) zonnen


  Je huid moet wennen aan de zon. Je lichaam maakt melanine aan, een soort zelfbescherming van je lichaam om te voorkomen dat je verbrandt. Het is dus belangrijk om niet in één keer lang in de zon te gaan zitten, maar het rustig op te bouwen. Zo laat je jouw huid wennen aan de zon.

  Het beste blijf je ook tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon. Dan is de zon namelijk op zijn felst en kun je het snelst verbranden. Dus die tijd kun je de zon beter vermijden.

 2. Gebruik zonnebrandcrèmes, -lotions of -sprays

  Het ligt voor de hand, maar om je huid optimaal te beschermen tegen de zon is een zonnebrandcrème een must! Belangrijk hierbij is de SPF: de Sun Protection Factor. Kies de SPF-factor die past bij jouw huid? Heb je een (zeer) lichte huid? Kies dan voor een SPF30 of SPF50. Heb je een (licht) getinte huid, dan kan je huid een lagere SPF-factor hebben. Het beste kies je dan voor een SPF onder de 30. 3. Smeren, smeren, smeren

  Om je huid zo optimaal mogelijk te beschermen is het belangrijk dat je veel en royaal je zonnebrandproduct smeert. De 'standaard' is om iedere 2 uur te smeren & extra te smeren als je gezwommen of getranspireerd hebt. Smeren, smeren, smeren dus!

 4. Smeer heel je lichaam in

  Voor heel je lichaam is er een zonneproduct beschikbaar; van gezicht tot body en van speciale shampoo tot lippenbalsem met SPF. Vaak vergeten we de kwetsbare plekken van ons lichaam: onze neus, voeten, oren en lippen. De huid is op deze plekken heel dun en verbrandt dus extra snel. Vergeet dus ook zeker niet deze plekken in te smeren met een speciaal zonneproduct. 

 5. Zoek de schaduw op 


  Heb je een tijdje in de zon gelegen/gezeten? Zoek dan even de schaduw op. Zo kan je lichaam afkoelen en bijkomen van de zonnestralen.

 6. Verkoelend douchen

  Na een dag in de zon is het lekker om onder de douche te springen. Douche niet te lang en niet te warm na een dag in de zon. Je huid raakt dan snel vochtarm. Je doucht dan het best met lauwwarm water & hydraterende doucheproducten.

 7. Hydrateren

  De zon droogt je huid uit. Daarom is het belangrijk je huid te hydrateren na het zonnen. Je lichaam verzorg je met aftersun maar ook je gezicht heeft behoefte aan hydratatie. Tip: verzorg je gezicht met een (hydraterend) gezichtsmasker. Check daarom zeker onze gezichtsmasker top 10. 8. Aftersun

  Om je huid te koelen, hydrateren en kalmeren smeer je jouw huid na het zonnen in met aftersun. Dit zorgt ervoor dat je huid lekker vet en soepel blijft en dus niet uitdroogt of erger nog; gaat vervellen! 

 9. Drink water

  Je huid droogt enorm uit in de zon. Een droge huid zorgt er ook voor dat je huid meer talg aanmaakt, waardoor je aan het einde van een dag zonnen een vettere huid krijgt. Dat wil je niet. Je hydrateert je lichaam van buitenaf met aftersun & een hydraterend masker. Van binnenuit hydrateer je jouw huid optimaal met voldoende water. Minimaal 2 liter per dag. Tip: shop de Image Skincare Drinkfles. Ideaal om mee te nemen en met een inhoud van 750ml komt die 2 liter al een beetje dichterbij. Of ondersteun je huid van binnenuit met supplementen.

 10. Vergeet de kleintjes niet

  Heb je een kleintje? Vergeet hem of haar dan ook zeker niet in te smeren, hydrateren en verzorgen. Kleine kinderen verbranden namelijk nog sneller dan volwassenen, dus belangrijk om ze niet te vergeten. Naïf Skincare heeft speciale producten voor de allerkleinste (en ook voor jou) die je met een gerust hart kunt smeren. 

  Naif Skincare

 

Met deze 10 tips bescherm jij jouw huid optimaal tegen de zon. Heb je vragen over onze (zonne)producten? Neem dan contact met ons op via info@hetcosmeticahuis.nl. Wij adviseren & helpen je graag.

Enjoy the sun! ☀️