Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Getest: SkinDNA Genetic Test

Onze huidcoaches geven huidadvies op maat; over welke producten je beter wel of beter niet kunt gebruiken of met welke producten jij optimale huidverbetering realiseert. In hen zoektocht om het huidadvies nog specifieker te maken stuitte zij op SkinDNA Genetic Test.

SkinDNA Genetic Test

De SkinDNA Genetic Test is een wetenschappelijk onderbouwde DNA test op het gebied van huidveroudering, welke op basis van jouw persoonlijke DNA-blauwdruk, inzicht geeft in de genetische oorzaken van (versnelde) huidveroudering. Geen ‘one-size-fits-all’ oplossing, maar een persoonlijk advies uitgewerkt naar de juiste huidverzorging, voedingssupplementen en cosmetische behandelingen.

Met de resultaten van de SkinDNA Genetic Test kunnen onze huidcoaches een huidverzorgingsroutine creëren die volledig en uniek is voor de afnemer van de SkinDNA Test. Hiermee kunnen zij die huid exact geven waar ze op dit moment behoefte aan heeft, maar ook preventief verzorgen voor later. De test geeft inzicht in jouw persoonlijke aanleg voor vroegtijdige huidveroudering, onderverdeeld in de volgende categorieën:

  1. Stevigheid & elasticiteit
    De stevigheid en elasticiteit van de huid wordt door 75% bepaald door collageen. Je genetische aanleg speelt een grote rol bij het bepalen van zowel de snelheid van collageenproductie, als de afbraak. Wanneer je jonger bent, maakt je lichaam meer collageen aan dan dat het verliest. Na de leeftijd van ongeveer 40 jaar, kan het collageenverlies versnellen. Dit leidt tot een achteruitgang van de huid-gezondheid en het uiterlijk van de huid.

  2. Glycatie/ rimpelvorming
    Glycatie treedt op wanneer overtollige lichaamseigen glucosemoleculen zich verbinden met de collageen- en elastinevezels van de huid. De geglyceerde collageenvezels kunnen stijf en minder elastisch worden wat leidt tot schade zoals een verslapte, rimpelvormige en dunner wordende huid.

  3. Zonneschade & pigmentatie
    De Uv-stralen van de zon zijn een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Schade door de zon is onder andere pigmentverandering. De SkinDNA Test helpt de genetische aanleg te identificeren, die een belangrijke rol speelt bij het bepalen van hoe goed jouw huid op natuurlijke wijze om kan gaan met de invloeden van de zon.

  4. Antioxidanten-ondersteuning
    Er zijn twee hoofdtypen antioxidanten die door je lichaam worden geproduceerd en die helpen de schade van vrije radicalen te stoppen. De SkinDNA Test kijkt naar deze twee typen, evenals andere genetische markers die verantwoordelijk zijn voor de bescherming van jouw huid tegen vrije radicalen.

  5. Huidgevoeligheid
    In de huid werkt een ontsteking als eerste reactie voor genezing en het tegengaan van infecties & vreemde stoffen zoals bacteriën, allergenen en toxines. Soms kan het lichaam overcompenseren en te veel ontstekingseiwitten vrijgeven om een probleem op te lossen, maar waarvoor minder vereist is. Als gevolg hiervan begint het lichaam overmatig te reageren en wordt de huid gevoelig.

Een van onze huidcoaches nam de proef op de som en testte voor ons de SkinDNA Genetic Test.

De test

Na de bestelling ontving onze huidcoach haar SkinDNA-test bij haar thuis. In de verpakking zat de zelftest en een uitgebreide handleiding hoe ze de zelftest af moet nemen. Na de zelftest uitgevoerd, geregistreerd en verzonden te hebben, was het wachten op het rapport.

Inhoud SkinDNA Genetic Test

Rapport

Na een aantal weken kreeg ze het rapport thuisgestuurd waarin de uitslag stond van haar SkinDNA Genetic Test. In dit rapport worden de vijf categorieën waarop getest wordt besproken en krijg je een indicatie van welk risico jij in deze categorie loopt. Dit kan een laag, medium of hoog risico zijn. Hoe hoger de score (percentage) hoe lager het risico. Per categorie wordt aangegeven wat je kunt doen om voortijdige huidveroudering tegen te gaan. We hebben het rapport van onze huidcoach digitaal toegevoegd zodat je een goed beeld krijgt van het rapport en de uitslagen dat je ontvangt.

In het rapport van onze huidcoach komt duidelijk naar voren dat zij een hoger risico loopt op zonneschade & pigmentatie. Naar aanleiding van het rapport nam SkinDNA contact op met onze huidcoach om het rapport te bespreken en het advies om te zetten in producten en behandelingen.

Conclusie

Onze huidcoach heeft jarenlang producten gebruikt om het collageenverlies van haar huid tegen te gaan. Uit de test komt op de categorie Collageen Afbraak een score van 100% naar voren. Het blijkt dus dat haar huid die collageenproducten helemaal niet nodig had, maar dat ze juist moest werken aan zonneschade & pigmentatie. Iets waarvan ze zelf niet doorhad dat daar de focus op moest liggen. Ze gaat hier nu met specifieke producten aan werken.

We zijn erg enthousiast over de SkinDNA Genetic Test omdat het een geweldige blauwdruk geeft van dat wat jouw huid nodig heeft. Daarom is de SkinDNA Genetic Test is vanaf nu te bestellen in onze webshop voor €299,-.  

Jouw SkinDNA Genetic Test

SkinDNA Genetic Test iets voor jou?

Ben jij op zoek naar een huidverzorgingsroutine die geschikt is voor jouw huid? Of wil je het natuurlijke huidverouderingsproces vertragen? Dan is de SkinDNA Genetic Test zeker iets voor jou! Je kunt huidveroudering natuurlijk niet stoppen, maar je kunt door middel van dit advies er wel voor zorgen dat de huidveroudering vertraagd wordt.

Vragen?
Heb je vragen over de SkinDNA Genetic Test of over jouw huid? Neem dan contact met ons op via info@hetcosmeticahuis.nl Onze huidcoaches beantwoorden graag al jouw vragen.