Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Zet zuren in voor een effectieve anti-aging

In de zomer is er een grotere kans om hyperpigmentatie te ontwikkelen door blootstelling aan zonlicht en nu het zonnetje minder vaak schijnt is het de perfecte timing om effectief met zuren te werken. Je zet zuren in voor een effectieve anti-aging. In deze blog ontdek je meer over de kracht van zuren en hoe het jouw huid kan verbeteren.

Er zijn diverse zuren die je hiervoor in kunt zetten waaronder hyaluronzuur, glycolzuur en retinol. Onderstaand neem ik je mee door deze zuren.

Retinol

Retinol werkt effectief tegen huidveroudering, hyperpigmentatie en acne. Het verwijdert dode huidcellen en maakt de huid glad. Ook stimuleert het celvernieuwing en beschermt het de huid tegen vrije radicalen.

Retinol is een vorm van vitamine A die veel wordt gebruikt om de huid te behandelen en te verbeteren. Deze antioxidant staat namelijk bekend om de eigenschap de aanmaak van nieuwe huidcellen te bevorderen en daardoor oude huidcellen af te stoten. Retinol heeft een sterke werking, dringt diep door in de huid, stimuleert de productie van elastine en collageen en is zelfs in staat om diepe rimpels te verminderen. Het perfecte middel dus voor een verjongingskuur, althans dat zou je kunnen denken.

Begin echter nooit zomaar met het gebruik van een serum met retinol, maar onderzoek eerst goed wat je huid nodig heeft. De sterke werking van een serum met retinol kan er namelijk voor zorgen dat je huid gevoeliger wordt voor externe factoren zoals zonlicht. Gebruik een serum met retinol daarom het liefste voor de nacht en gebruik overdag een goede aanvullende dagcrème in combinatie met zonbescherming.

Door af en toe retinol als nachtverzorging in te zetten ga je voor effectieve huidverbetering. Bouw het gebruik altijd even op, om je huid te laten wennen en wissel af met een nachtcrème of overnight masque zonder retinol.

Glycolzuur

Dit is een fruitzuur, ook wel alpha-hydroxyzuur (AHA) genoemd. Een exfoliërend ingrediënt dat dode huidcellen verwijdert, hyperpigmentatie vermindert en fijne lijntjes verzacht. Met een stralende look als resultaat.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur heeft als belangrijkste eigenschap dat het vocht goed kan vasthouden zodat het effect op de huid vrijwel meteen zichtbaar is. De huid wordt gladder, kleine rimpeltjes vervagen en de gezichtshuid ziet er snel jonger en vitaler uit. 

De werking van zuren

De zuren zijn er in diverse werkingen; mild, gemiddeld en zeer sterk. Voor welke werking je gaat is afhankelijk van het resultaat dat je wilt bereiken, je huidtype en huidgevoeligheid. Onderstaand staan per werking onze favoriete zuren op een rijtje. Wanneer je op het product klikt, krijg je meer informatie.

Kom je er niet helemaal uit en twijfel je nog welk werkzaam ingrediënt het meeste kan doen voor je huid, neem dan gerust contact met ons op via info@hetcosmeticahuis.nl. Wij helpen graag om je huid goed te beoordelen en de beste behandeling te adviseren.

Milde Werking

Gemiddelde werking

Zeer sterke werking

Krijg je een irritatie na het gebruik van zuren en/of retinol? Geen zorgen! Stop even met het gebruik van de zuren, zodat je huid kan kalmeren. Bouw het vervolgens rustig op.