Op werkdagen vóór 17:00 besteld, zelfde dag verzonden
Altijd een gratis sample óf gift
Gratis verzending in NL & BE vanaf €39,-

Shampoobars

Voor ieder haartype is er een geschikte Shampoo Bar en één bar vervangt 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Heel milieuvriendelijk dus.

ShampooBars: start met plastic vrij douchen

Per persoon gebruiken we zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar. 50% van het plastic gebruiken we maar één keer voor we het weggooien. 

Daar moest iets mee gebeuren vonden Mark en Lyan, oprichtsters van ShampooBars. Hen visie, en die van ShampooBars, is het reduceren van plastic mogelijk maken door voor iedereen de mogelijkheid te bieden om milieubewust en duurzaam te kunnen douchen.

Shampoo Bars, beter voor het milieu, goed voor je haar!

De Bars worden ontwikkeld en geproduceerd in Nederland en worden met zorg samengesteld met natuurlijke ingrediënten en duurzaam geproduceerd.

Wat is een Shampoo Bar?

Een Bar (ook wel bekend als zeep) is eigenlijk hetzelfde als een 'normale' shampoo en doucheschuim. Het enige verschil is dat deze producten voor ongeveer 80% uit water bestaan waardoor het vloeibaar is en in een plastic fles verpakt kan worden. De Bars hebben een vaste vorm waardoor deze niet in een plastic fles verpakt hoeft te worden. Hierdoor is er weinig verpakkingsmateriaal nodig (een gerecycled papieren zakje is voldoende) en bespaar je erg veel plastic. 

Shampoo, Conditioner en Body Bars

Samen met ShampooBars zorg jij voor minder onnodig plastic. Er is voor ieder haartype een geschikte shampoo bar, maar er zijn ook conditioner en body bars. Ontdek het volledige ShampooBars assortiment op Het Cosmeticahuis.